Малко книги ви препоръчвам аз.

Standard

Така, както може би си спомняте, а ако не сте го видели сега ви казвам, в книжарниците на “Хермес” в цялата страна издателство Колибри е специален гост до 23 април! Всички книги на издателството може да си купите с 20% остъпка! Препоръчвам ви тук няколко заглавия, които не са изпускане, то и всички книги си струват, но на тези специално искам да ви обърна внимание!

Image
Започвам с моята любима “Супертъжна истинска любовна история” на Гари Щейнгарт! Ако още не сте си я купили, направете го, ако вече сте я прочели, подарете я на приятел! А през май идва и втората книга на Щейнгарт – “Абсурдистан”! Продължавам с други горещи предложения:
– “Героите умират” на Матю Стоувър – най-новата, 12-та поред книга от библиотека Галактики е една от най-добрите и оригинални книги, които съм чел в любимите ми фантастика и фентъзи жанрове! Иманно и в двата жанра, защото тя е изключителен микс между тях!
– “Нашите предци” на Итало Калвино – три книги на цената на една! Чудесни абсурдистки истории за търсенето на самите себе си и човешката цялост. В типичния стил на Итало Калвино, изпълнен с ирония и хумор, блестящо съчетаващ реалността и абсурда, теи новели са истинска литературна вакханалия.
– “Цветница” на Кърт Вонегът. Каквото и да кажа за Вонегът ще е малко. Тази книга разкрива неговата личност, мотиви, гледна точка, разбирания за живота и литературата, семейството му, приятелите и всички важни неща в съществуването. След тази книга, Вонегът ще ви е още по-близък.
– “Стокхолмската октава” на Карън Енгелман – чудесен исторически трилър, с мистика, гледане на карти и езикът на ветрилата. Много силен.
– “Един френски роман” и “6,66 евро” на Фредерик Бегбеде – според Мишел Уелбек, автор на предговора към най-титулуваната книга на бегбеде “Един френски роман” – това е неговичт най-силен. Новият преовд на “6,66 евро” ще ви изненада и още повече ще ви накара да заобичате автора.
– “Зовът на кукувицата” на Робърт Галбрейт/Дж. К. Роулинг – най-добрия класически криманлен роман на последните 20 години в традицията на Чандлър и Хамет, написан с неподражемия стил на Роулинг и с нейното изключително умение на разказвач. Героят Корморан Страйк ще ни радва още много години.
– “Прокобата” на Камила Лекберг – най-новия роман на любимата ми шведска кралица на трилъра.
– “По-широко поле за борбата” на Мишел Уелбек. Първият му роман, и всичко, което трябва да очаквате от Уелбек. “Романът, който цяло едно поколение очакваше.”
И накрая един списък с книги, който съм препоръчвал и преди за една акция в книжарници Сиела, ако някой се повтарят, то е защото ги обичам и ценя толкова много:
http://www.ciela.com/ciela_books/featured/colibri.html/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s