Движение за бавно живеене. Сряда, 5 февруари 2014г., 19.30 ч., бар Трип тен

Standard

Image

Здравейте, приятели на живота. Наистина ще се опитам да пропагандирам това движение и мечтата ми за “бавно” живеене. Както видях от постовете ми, лайковете, препоръките, коментарите, инспирираните от това постове – има рецепция в кръга на приятелите ми и се надявам да се съберем много хора. Нека почетем заедно, да пийнем заедно, да си поговорим, да споделим един два часа заедно. Бавно и спокойно, и с удоволствие. Без притеснения, без нерви, стрес, маски и бързане. Сигурен съм, че ще е красиво. Поканете ваши приятели и близки, споделете и с тях една спокойна вечер, литературния клуб Спирт енд Спирит и бар Трип тен са чудесно място за това. А може и от идеята да излезе нещо по-голямо и важно, и смислено и с бъдеще. Ако заедно се опитаме да променим собствения си живот, живота на близките и приятелите ни, живота на хората около нас, ще създадем концентрични кръгове, които срещайки се едни с други, ще дадат рефракцията нужна да променим цялото ни общество. Нека търсим такива съмишленици, да ги печелим за каузата и да се опитаме да променим нещата, които не харесваме. Бавно, но с постоянство, емоция, желание, и всеки според силите си. Елате в сряда, пишете с предложения на стената на събитието или на моята стена във Фейсбук, или тук, в блога. Да събираме идеи, възможности, текстове, мнения и да се опиатме да създадем нещо красиво.

https://www.facebook.com/events/642180575829866/?fref=ts

“Бавното” е нашето лично време, “нашата” скорост. “Бавното” е разбирането за пътуване изпълнено с наслада. “Забързването” или “забавянето” на собствената ни скорост не е нещо добро. Не трябва да се нагаждаме по другите, трябва да живеем така, както на нас ни харесва. Това за мен е “бавно”. Именно защото светът ни пресира да живеем бързо.

Image

“Бавността” не е скорост на живеене, действия или мислене. Тя е усещане, разбиране, начин на живот, наслада от случването, миговете и красотата. Радвам се, че толкова много хора споделят желанието за такъв тип бавност във всички сфери и елементи на живота ни.

Image

Бавно. Събудете се бавно, оставете животът да потече във вените ви заедно с глътките чай или кафе. Прояснете мислите си, помислете за деня, за любим човек и любимо място. Отпийте от емоцията. Излезте и свършете нещо добро, усмихнете някой, причинете щастие. Направете деня си. Животът е ваш. Намерете и се насладете на красотата в него, създайте я, ако не ви стига. Прегърнете и целунете близък, обичайте. И прочетете няколко страници. Бавно, и с удоволствие.

Image

Advertisements

2 thoughts on “Движение за бавно живеене. Сряда, 5 февруари 2014г., 19.30 ч., бар Трип тен

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s