Любовна среща с любими книги. 15.1.2014 г.

Standard

Привет, приятели. Надявам се, че ще се видим с вас довечера на поредната Любовна среща с любими книги, организирана от Литературния клуб Спирт енд Спирит. Много интересно и готино става. През декември вече имахме една, но мисля да се превърне в традиция и една от срещите ни всеки месец да бъде посветена на любимите книги. Много е красиво, когато някой чете от любима книга, или говори за нея. С цялата емоция, усещане, усмивка, или малко тъга, която му е донесла. Въобще книгите са като хората, като най-близките ти. Допускат те в своя свят и ти отваряш своя за тях. Усмихват те, натъжават те, носят ти удоволствие, карат те да се замислиш, задават ти въпроси и ти дават отговори. Сливат се с теб, в сърцето и  ума ти. Стават теб, и ти ставаш тях. Всеки човек чете една книга по различен начин. Усеща я различно, отваря очите и съзнанието си по различен начин, тя го докосва различно. Всяка книга има хиляди прочити и хиляди усещания. Дори когато четем една книга в различно време, тя ни говори различно. Много е важно да улучиш точното време да пуснеш една книга в живота си. Дали като възраст, дали като моментно състояние на духа. Понякога губим прекрасни книги, ако не се срещнем с тях навреме. За всчко нещо, и в живота и с книгите, си има точен момент. И дано го намираме максимално често.

Та ще се радвам да дойдете и да се запознаем с вашите любими книги и вие да се запознаете с любимите книги на други хора, по същия начин като вас, обичащи хубавите книги. Може да прочетете кратък откъс от книгата, или просто да разкажете с няколко думи, защото тя е толкова важна за вас. Да споделите с приятели усещанията си, и удоволствието от срещата ви с нея. Много е приятно, и идват чудесни идеи за четене! Няма никакво ограничение за жанрове, възрасти, поезия или проза. Каквото ви харесва. Литературата с нейното богатство е незаменима. И книгата е най-добрия приятел на човека!

Та ще е прекрасно ако може да сме заедно довечера. Срещата е в бар Трип тен, бившето Радио кафе, под Моста на въздишките, зад НДК. Няма как да го сбъркате. Ще се радвам да се видим. https://www.facebook.com/events/1428672104035340/?fref=tsImage

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s